Schenk een pakket en steun de voedselbanken

Van 10/4 t.e.m. 23/4/2019

Om een voedselpakket te schenken, heb je twee mogelijkheden:

  1. Knip één of beide schenkingsbonnen in de inspiratiefolder uit en geef ze af aan de kassa in je Colruyt-winkel of Collect&Go-afhaalpunt.

  2. Vermeld aan de kassa dat je één of meerdere pakketten wil schenken aan de Voedselbanken.

Samen met jou steunt Colruyt de Voedselbanken, een organisatie die strijdt tegen voedselverspilling en honger. Zo schenkt ze voedseloverschotten uit de landbouw- en voedingssector aan minderbedeelden. De Voedselbanken verdelen de ingezamelde levensmiddelen gratis over meer dan 623 erkende liefdadigheidsinstellingen die er bijna 160.000 hulpbehoevenden mee helpen. Bijna 80 Colruyt-winkels en ons distributiecentrum schenken het hele jaar door gratis producten aan de Voedselbanken. En tijdens de inzamelactie in onze winkels kan jij elk jaar je steentje bijdragen. Zo schonken we vorig jaar samen maar liefst 2.712 ton.

Schenking via Colruyt-winkels: 1972 ton

Op dit moment halen de Voedselbanken al in bijna 80 winkels de onverkoopbare maar nog perfect eetbare voedingswaren rechtstreeks af in de winkel. Onze ambitie is om dit aantal verder op te trekken.

We schenken bv. regelmatig niet-verkochte verse producten die we 4 dagen voor hun uiterste houdbaarheidsdatum uit de rekken halen. De comfortabele marge op de houdbaarheidsduur maakt het aangenaam werken voor de Voedselbanken. Het respecteren van de koudeketting is hierbij heel belangrijk. Daarnaast schenken we ook producten waarvan de verpakking beschadigd is.

Schenking via ons distributiecentrum: 581 ton

Ook in ons distributiecentrum zetten we producten opzij voor de Voedselbanken. Het zijn producten die dicht bij de houdbaarheidsdatum zitten. Er is dus te weinig tijd om ze nog naar de winkels te sturen en daar te verkopen.

Inzamelactie bij onze klanten in 2018: 159 ton

Boven op onze schenkingen komt de jaarlijkse actie in de winkel. Je kent ze misschien wel: de voedselinzameling via schenkingsbonnen. In 2018 schonken onze klanten 159 ton.

De producten op de bonnen kiezen we in overleg met de Voedselbanken. Het gaat om basisproducten met een uitstekende kwaliteit.

Waar komen de producten terecht?

Bij hulpbehoevenden, via voedselpakketten die uitgedeeld worden door liefdadigheidsinstellingen, in maaltijden, opgediend in ontvangstruimtes of sociale restaurants.