Kies wijzer met de Nutri-Score

Vanaf dit najaar doe je je boodschappen met de hulp van de Nutri-Score. Dit voedingslabel vertaalt de voedingswaarde van producten in een duidelijke letter- en kleurencode op de verpakking.

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een duidelijk voedingslabel dat het je makkelijker maakt om voor een meer evenwichtige voeding te kiezen.

  • Elk product krijgt een score toegekend op basis van een wetenschappelijke formule. Die zet de voedingswaarden van het product om in een code van 5 kleuren en 5 letters. De kleurcode gaat van groen (= evenwichtiger) tot donkeroranje (= te beperken). Aan die 5 kleuren zijn ook 5 letters verbonden: van A (evenwichtig) tot E (te beperken).
  • De formule houdt rekening met zowel de positieve als de minder positieve eigenschappen van het product. Dus niet alleen de energiewaarde, de hoeveelheid suikers, verzadigde vetten en zout bepalen de code, maar ook het aandeel vezels, eiwitten, fruit, groenten en noten.
  • In principe komen alle voedingsmiddelen in aanmerking voor een Nutri-Score, ook bereide maaltijden en dranken. Alleen alcoholische dranken, koffie en thee krijgen het label niet.

Waar vind je de Nutri-Score?

Vanaf nu vind je de Nutri-Score op heel wat producten in de webshops van Colruyt en Bio-Planet. Geleidelijk aan verschijnt deze handige code ook op de verpakkingen van Boni Selection-producten. Zo krijg je meteen heel wat productinformatie mee en kan je nog makkelijker je keuze maken.

Binnenkort ook via de app

Vanaf november verschijnt de Nutri-Score ook op de Collect&Go-app. Zo kan je makkelijk vergelijken en nog beter bewust kiezen.

Wil je intussen al het label van je favoriete product bekijken met je smartphone? Met de app SmartWithFood kan je de Nutri-Score opzoeken van 20.000 voedingsproducten in de winkels van Colruyt Group, zowel eigen merken als nationale merken.

De Nutri-Score werd ontwikkeld op basis van het algoritme van het Franse ministerie voor Volksgezondheid en is opgebouwd aan de hand van de voedingswaarden per 100 gram. Het resultaat van de Nutri-Score is slechts indicatief, onder andere omdat het resultaat beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld de afwezigheid van bepaalde voedingsinformatie (zoals het aandeel vezels of de verhouding van fruit, groenten en noten). Het resultaat kan ook verschillen omdat de voedingswaarden per 100 ml werden uitgedrukt in plaats van per 100 gram. Colruyt Group is niet verantwoordelijk voor eventuele onvolledige of incorrecte informatie van derden in de voedingswaardentabel op Trustbox

We helpen je graag verder